M2C2 M2C2
+31 - 6 22 59 08 33

Begeleiding

Denk jij er over om een eigen bedrijf te beginnen? Ben je al bezig en voelt het resultaat tot nu toe niet lekker?

Een onontbeerlijke eigenschap van het Ondernemerschap is eigenwijs zijn, maar als je TE eigenwijs bent bestaat de kans dat je bedrijf kansen laat liggen

Ik kan je helpen door met mijn ervaring en een positief kritische blik naar je plannen of je huidige operatie te kijken.

Start Ups

Start-up begeleiding is een bijzondere vorm van coaching en advies. De begeleiding is primair gericht op startende ondernemers, maar desgewenst kunnen ook ervaren ondernemers die een nieuwe business willen beginnen er gebruik van maken.

Vanaf het idee

De begeleiding begint meestal bij de uitwerking van het idee van de opdrachtgever; het idee om een nieuwe business te bouwen. Het idee dient te worden uitgewerkt en geëxploreerd. Er wordt altijd een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Ook vindt de nodige desk-research plaats om vast te stellen of er potentiële concurrenten zijn. Of om te kijken naar concurrerende producten of diensten. Risico's worden in kaart gebracht en potentiële klanten gezocht en geconsulteerd. Een SWOT analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities & Threats) geeft snel inzicht.

Tot en met de Start

Samen wordt een business plan opgesteld. Hierin komen onderwerpen aan bod die voor de startende ondernemer veelal nieuw zijn. Onderwerpen zoals financiering, administratie huisvesting, risico-afdekking, marketing plan, acquisitie aanpak enz. Onderwerpen die veel aandacht vragen - aandacht die de startende ondernemer veel liever aan zijn product of dienst zou besteden. Maar het zijn ook onderwerpen die noodzakelijk zijn om succesvol te worden en te blijven.